Νέα - Ανακοινώσεις

  • Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

    Ομιλία του κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη, Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας του ΥΠΠΟΑ, με θέμα «Εργαλεία Γεωπληροφορικής : Στο επίκεντρο ερευνητικών μεθόδων στην αρχαιολογία».

    Την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00, στην αίθουσα 338, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά, σας προσκαλούμε στη διάλεξη του κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη, Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας του ΥΠΠΟΑ, με θέμα «Εργαλεία Γεωπληροφορικής : Στο επίκεντρο ερευνητικών μεθόδων στην αρχαιολογία» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ.

  • Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

    Διάλεξη με θέμα «Ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες: Το κλειδί για την επανεγγραφή της ιστορίας;»

    Την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00, στην αίθουσα 108, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά, σας προσκαλούμε στη διάλεξη του Τάρεκ Ελεμάμ, IT Manager της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ), με θέμα «Ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες: Το κλειδί για την επανεγγραφή της ιστορίας;», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

  • Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

    Διάλεξη της Ομάδας hιστορισταί, με θέμα «Δημόσια Ιστορία και ψηφιακά εργαλεία»

    Τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00, στην αίθουσα Αίθουσα Β1, Γρηγορίου Λαμπράκη 122, σας προσκαλούμε στη διάλεξη της Ομάδας hιστορισταί, με θέμα «Δημόσια Ιστορία και Ψηφιακά Εργαλεία», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

  • Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018

    Ομιλία του Δρ. Γεωργίου Κακαβά, Διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

    Την Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00 στην αίθουσα Α2, Γρηγορίου Λαμπράκη 122, προσκαλούμε τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής στη διάλεξη του Δρ. Γεωργίου Κακαβά, Διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου, με θέμα «Η άρρηκτη σχέση Πολιτισμού, Τέχνης, Παιδείας και Μουσείου. Η περίπτωση του Νομισματικού Μουσείου», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

  • Σάββατο 02 Ιουνίου 2018

    Ομιλία της κ. Άντας Διάλλα, Αν. Καθηγήτριας Ευρωπαϊκής Ιστορίας Νεότερων και Μοντέρνων Χρόνων και Προέδρου του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

    Την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00, στην αίθουσα 108, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά, σας προσκαλούμε στη διάλεξη της κ. Άντας Διάλλα, Αν. Καθηγήτριας Ευρωπαϊκής Ιστορίας Νεότερων και Μοντέρνων Χρόνων και Προέδρου του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ, με θέμα «Το 1821 στην ψηφιακή εποχή», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ.

  • Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

    Ομιλία του κ. Παντελή Πάνου, Γενικού Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

    Την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00 στην αίθουσα Α2, Γρηγορίου Λαμπράκη 122, προσκαλούμε τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής στη διάλεξη του κ. Παντελή Πάνου, Γενικού Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ), με θέμα «Διοικητικό και Πολιτιστικό Έργο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα από το 1881 έως σήμερα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

  • Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

    Εκδήλωση: «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες - Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies»

    Σε συνέχεια της εκδήλωσης του 2017, το Σάββατο 19/05/2018 και ώρα 19:00,στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, πραγματοποιείται εκδήλωση του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τίτλο: «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» - «DigitalCulture, SmartCities, IoT and Advanced Digital Technologies».

  • Τρίτη 15 Μαΐου 2018

    Ομιλία με θέμα «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο: η ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση των Μνημείων και των Αρχαιολογικών Χώρων της χώρας»

    Την Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 – 21:00 στην αίθουσα 108, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, προσκαλούμε τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής στη διάλεξη της κ. Χριστίνας Ρωμάνου, Αρχαιολόγος, και τουκ. Νικόλαου Συρρή, Μηχανικός Πληροφορικής, Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τμήματος Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων και Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, ΥΠΠΟΑ., με θέμα «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο: η ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση των Μνημείων και των Αρχαιολογικών Χώρων της χώρας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ .

  • Δευτέρα 07 Μαΐου 2018

    Ομιλία του Βασίλη Καραμητσάνη, Πρόεδρου του Animasyros και της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ

    Τη Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 – 21:00 στην αίθουσα 102, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά, σας προσκαλούμε στη διάλεξη του κ. Βασίλη Καραμητσάνη, Πρόεδρου του Animasyrosκαι της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ με θέμα «Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Μία πολιτιστική δράση περιφερειακής ανάπτυξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

  • Σάββατο 05 Μαΐου 2018

    Ομιλία του Παναγιώτη Ράππα, Σκηνοθέτη, Animator, Illustrator, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

    Την Τρίτη, 8 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 – 21:00 στην αίθουσα 108, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς), σας προσκαλούμε στη διάλεξη του κ. Παναγιώτη Ράππα, Σκηνοθέτη, Animator, Illustrator, με θέμα «Η κινούμενη εικόνα σαν εργαλείο πιστοποίησης και επικοινωνίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"