O Ευάγγελος Συμεών Αγγελόπουλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει λάβει το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχ & Μηχ. Η/Υ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2000. Το 2006 υπερασπίστηκε επιτυχώς την Διδακτορική του Διατριβή από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ. Η/Υ. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την μελέτη και υλοποίηση πολυζωνικών τυπωμένων κεραιών για τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές.
Από τον Ιούνιο του 2017 μέσω υποτροφίας του Ιδρύματος Νιάρχου εκτελεί βιομηχανική έρευνα στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος πάνω σε χαμηλού κόστους εκθετικούς αισθητήρες τεχνολογίας ΝΒ-ΙοΤ για τον ποσοτικό και ποιοτικό χαρακτηρισμό του πετρελαίου.
Είναι ιδρυτής της εταιρείας Fuelics, μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας με έδρα την Ελλάδα και αντικείμενο την παραγωγή αισθητήρων για την διαχείριση δεξαμενών καυσίμων και αισθητήρων για τις Έξυπνες πόλεις.
H Bίκυ Αναγνωστοπούλου σπούδασε Ιστορία Αρχαιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ακολουθώντας την κατεύθυνση της Ιστορίας και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Στη συνέχεια έκανε ένα μεταπτυχιακό στην Ιστορική Παλαιοντολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Απασχολήθηκε για 10 χρόνια στο χώρο του περιοδικού τύπου.
Αυτά τα χρόνια διετέλεσε συντάκτρια και στη συνέχεια αρχισυντάκτρια των επιστημονικών εκδόσεων του National Geographic Greece δίπλα στον αείμνηστο διευθυντή του περιοδικού καθηγητή και Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκο Μάργαρη. Παράλληλα αρθρογραφούσε για περιοδικά και διαδικτυακές ιστοσελίδες με θέμα τον πολιτισμό.
Η συνεχής αναζήτηση και η αλλαγή των δεδομένων τη δημιουργίας περιεχομένου με την έλευση του ψηφιακού κόσμου την ώθησε σ' ένα μεταπτυχιακό με θέμα το διαδικτυακό μάρκετινγκ και δημιουργία περιεχομένου στον ψηφιακό κόσμο. Κάπου εκεί ξεκίνησε και η συνεργασία μου με το Ευρωκοινοβούλιο διατελώντας το γραφείο τύπου, σύμβουλο αλλά φροντίζοντας την διαδικτυακή εικόνα τους σε κάθε επίπεδο για Έλληνες Ευρωβουλευτές.
Στη συνέχεια το πάντρεμα των θεωρητικών της σπουδών με τις νέες ψηφιακές δεξιότητες της έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια εταιρεία τη B2Square που ασχολείται με τη ψηφιακή αλλά και την αναλογική παραγωγή περιεχομένου για επιχειρηματικά πεδία που συνδέονται με τον άνθρωπο και τον πολιτισμό που τον περιβάλλει.
Η εταιρεία Β2square συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το Ίδρυμα Μποδοσάκη για καμπάνιες όπως η Καταπολέμηση της έμφυλης Βίας, τον Οργανισμό Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ, με μεγάλες εταιρείες καλλιτεχνικών παραγωγών αλλά. Παράλληλα διεξάγει μια μόνιμη ανθρωπολογική έρευνα μέσω website πολιτισμού που έχει δημιουργήσει η ίδια και ασχολείται με την διάσωση της προφορικής παράδοσης η οποία μέσω των νέων ψηφιακών εργαλείων μπορεί να μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Ο Γρηγόριος Γρηγορακἀκης είναι αρχαιολόγος του ΥΠΠΟΑ με βαθμό Α´. Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλασική Αρχαιολογία από το ίδιο τμήμα, αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης εξειδικεύεται στην εφαρμογή μεθόδων της Γεωπληροφορικής στην αρχαιολογική Επιστήμη. Έχει διεξαγάγει σωστικές ανασκαφές στην περιοχή της Αρκαδίας, διευθύνει το Αρχαιολογικό Πρόγραμμα της Νότιας Κυνουρίας και υπήρξε ο υπεύθυνος διοίκησης του Έργου “Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Τεγέας” και δη του καινοτόμου υποέργου δημιουργίας και υλοποίησης των ψηφιακών του εφαρμογών, τον πυρήνα της βράβευσης του Μουσείου (ΕΜΕΑ 2016). Για το συγγραφικό και ανασκαφικό του έργο βλ. https://culture.academia.edu/undefinedundefined και https://www.researchgate.net/profile/Grigoris_Grigorakakis.
Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, στην Κ´ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (ΛΘ´ ΕΠΚΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας ως Προϊστάμενος Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας, και ως Προϊστάμενος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας.
Ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε ως αριστούχος. Κατέχει επίσης πτυχίο με “άριστα” της Θεολογικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Ως υπότροφος του κληροδοτήματος αριστούχων Σ. Σαριπόλου, απέκτησε Master of Art στην Ιστορία της Τέχνης από το Courtauld Institute of Art του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του ιδίου πανεπιστημίου με επιβλέποντα καθηγητή τον διαπρεπή βυζαντινολόγο Prof. Robin Cormack και με θέμα τη ζωή και το έργο του Διονυσίου του εκ Φουρνά, συγγραφέα της περιώνυμης “Ερμηνείας της ζωγραφικής τέχνης”.
Εισήχθη κατόπιν εξετάσεων πρώτος στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει εργαστεί ως επιμελητής στην 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στη 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στην 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως προϊστάμενος στην 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα τη Λαμία και αρμοδιότητα τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας και ως Αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών. Υπήρξε ερευνητής της Χριστιανικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας υπό την εποπτεία του βυζαντινολόγου Ακαδημαϊκού Μανόλη Χατζηδάκη, καθώς επίσης και ειδικός μεταπτυχιακός υπότροφος στην έδρα της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την εποπτεία του βυζαντινολόγου Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Λ. Βοκοτόπουλου. Από το 2012 κατέχει τη θέση του Διευθυντή στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση και εκτέλεση πολλών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τακτικός προσκεκλημένος εισηγητής σε συνέδρια, ομιλίες, διαλέξεις σε ελληνικά και ξένα ιδρύματα και φορείς. Επίσης είναι υπεύθυνος στην οργάνωση και συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΥΠΠΟ.
Ο κ. Παντελής Πάνος είναι Γενικός Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ). Η ΑΣΚΣΑ ιδρύθηκε το 1881 και θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία κέντρα επιστημονικής έρευνας και διδασκαλίας στον κόσμο, αφιερωμένο στη μελέτη κάθε όψης του ελληνικού πολιτισμού της αρχαιότητας, αλλά και της σύγχρονης εποχής. Αποστολή της είναι να προωθεί τη μελέτη της ελληνικής φιλολογίας, ιστορίας και αρχαιολογίας, καθώς και να πραγματοποιεί ανασκαφές και έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων στην Ελλάδα.
Ο κ. Παντελής Πάνος έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας BIEM AUSTRIA OIL του ομίλου Λαϊνόπουλου. Μεταξύ των εταιρειών που αντιπροσωπεύονται από την ΒΙΕΜ συμπεριλαμβάνονται οι: OMV λιπαντικά, EURO DAEWOO δομικά μηχανήματα, LISTA A.G. συστήματα αποθήκευσης, SIDES S.A. πυροσβεστικά οχήματα, URYU SEISAKI LTD. εργαλεία αέρος, MAHLE αεροσυμπιεστές και FILIPPINI γεννήτριες.
Έχει επίσης υπάρξει Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Eurocopter- Mercedes-BenzUnimog, Εντεταλμένος Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΠΡΟΜΟΤ Ε.Ι. ΛΑΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, μηχανικός Χρονικού Προγραμματισμού και Κοστολόγησης Έργων της εταιρείας ΙΩΑΝΝΟΥ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΛΤΔ (γραφείο Αθηνών), υπεύθυνος Τμήματος Προγραμματισμού και Παρακολούθησης του Έργου της εταιρείας ΙΩΑΝΝΟΥ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΛΤΔ (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Αθηνά), καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στο έργο RABIGH INFRASTRUCTURE PROJECT της εταιρείας ΠΕΤΡΟΛΑ - RABIGH ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ.
Οι σπουδές του κ. Παντελή Πάνου περιλαμβάνουν Προκαταρκτικό Πολυτεχνειακό Δίπλωμα και H.N.D. Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο Sunderland της Αγγλίας, αποφοίτηση από ετήσιο πρόγραμμα στην Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη, επίπεδο ΒSc Honours του Cranfield Institute of Technology, καθώς και Master of Science (M.Sc.) «Περιβάλλον και Εξοικονόμηση Ενέργειας» στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Cranfield Institute of Technology.
H Mαρία Μπούρα είναι Yπεύθυνη της Ericsson για τις Σχέσεις της εταιρείας με Κυβερνητικούς Αξιωματούχους, Ρυθμιστικές Αρχές & Κλαδικά Όργανα, και την Καινοτομία. Επιπροσθέτως έχει αρμοδιότητες Πωλήσεων προς τα Tμήματα Στρατηγικής και Μάρκετινγκ των παρόχων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Ξεκίνησε την καριέρα της από την Έρευνα & Ανάπτυξη, και έκτοτε έχει καταλάβει ηγετικές θέσεις σε διάφορες λειτουργίες στον κλάδο των ΤΠΕ, συνήθως εξυπηρετώντας πολλαπλούς πελάτες και χώρες. Μιλάει 4 γλώσσες και έχει ζήσει και εργαστεί σε τέσσερις χώρες εκτός της Ελλάδας. Είναι διακεκριμένη ομιλήτρια και εκπροσωπεί την Ericsson συχνά σε συνέδρια και εκδηλώσεις εδώ και στο εξωτερικό. Στο παρελθόν εργάστηκε στην Intracom και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”. Είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικής (Πανεπιστήμιο Πατρών) καθώς και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στις Τηλεπικοινωνίες (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας).
Δραστηριοποιείται ενεργά για την προώθηση περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις αλλά και στο STEM – Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική & Μαθηματικά. Από τον Μάϊο του 2016 είναι συνιδρύτρια του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women Leadership Hub Association – WLH, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ του Τομέα ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών ΤΟΓΜΕ της ΕΕΔΕ.
Η Μαρία Μπούρα παθιάζεται επίσης με τις startups - είναι μία από τις experts στο Metavallon VC, κριτής στο MITEF και εκπροσωπεί την Ericsson στον hi-tech startup incubator του ΕΜΠ, Invent ICT. Της αρέσει η μουσική, ο χορός, το διάβασμα και η φύση. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι υπερήφανη μητέρα δύο αγοριών.
Ο κ. Βασίλης Σκληρός είναι απόφοιτος του Tμήματος Aεροπορικών Eπιστημών της Σχολής Ικάρων, χειριστής επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος εκπαίδευσης της Hellenic Drones.
Ο Κώστας Σκρέκας κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων.
Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη διετία 1997-1999 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού με διάκριση. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας.
Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο.
Το 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.
Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015.
Την 7η Ιουλίου του 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής στην Π.Ε. Τρικάλων και ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπττυξης και Τροφίμων.
Επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (Ε.Σ.Α.Α.Υ.)
Από τις 5 Ιανουαρίου 2021 διατελεί Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
O Μιχάλης Βαϊδάκης, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06 Φεβρουαρίου του 1976. Αποφοίτησε Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2000. Μετά το τέλος τον σπουδών του ξεκίνησε τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα “Υδροστατικά έδρανα πολύ υψηλών ταχυτήτων για στροβιλομηχανές” στο Εργαστήριο θερμικών Στροβιλομηχάνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό τον καθηγητή Κ. Παπαήλιου. Παράλληλα εργάστηκε στην Thales Hellas από το 2004-2016 ως Μηχανολόγος Μηχανικός στο τμήμα R&D. Το 2010 ξεκίνησε την δικιά του εταιρία “SNV Engineering” στην οποία είναι διαχειριστής, υπεύθυνος παραγωγής και R&D. Από το 2017 συμμετέχει εταιρικά στην fuelics ως υπεύθυνος R&D.
Ο Παναγιώτης Περάκης είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ΄ Αρείω Πάγω).
Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στο δίκαιο της πληροφορικής και τη νομική πληροφορική.
Παράλληλα με τη δικηγορία, για μια δεκαετία περίπου ήταν Σύμβουλος της Επιτροπής της Ε.Ε. για νομικά θέματα των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας, ενώ έχει συμμετάσχει στις νομικές επιτροπές της IFIP (International Federation for Information Processing) και της CΕPIS (Council of European Professional Informatics Societies).
Στην Ελλάδα έχει υπάρξει μέλος Ανεξάρτητων Αρχών και έχει συμμετάσχει ως Πρόεδρος ή μέλος σε νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας για διάφορα θέματα (λειτουργία κεφαλαιαγοράς, εκσυγχρονισμός της αθλητικής νομοθεσίας, προστασία της ιδιωτικότητας στις τηλεπικοινωνίες κλπ), ενώ ήταν ο βασικός συντάκτης του πρώτου σχεδίου νομοθετικού κειμένου (πρότασης νόμου) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στη χώρα μας.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δύο βιβλίων - συλλογικών έργων («Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων», «Ο νέος αθλητικός νόμος») και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τσάτσου.
Επίσης, είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και του Ελλ. Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Ήταν μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ για μια δεκαετία, από το 2011 έως το 2020, οπότε και παραιτήθηκε.
Από το 2020 έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του επίσημου ευρωπαϊκού φορέα των δικηγόρων (Συμβούλιο των Δικηγ. Συλλόγων της Ευρώπης - CCBE), όπου το διάστημα 2015-2019 διατέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής AccesstoJustice.
Ο Βασίλης Καρκατζούνης είναι δικηγόρος με ειδίκευση σε ζητήματα Νέων Τεχνολογιών.
Είναι κάτοχος LL.M. από το Queen Mary University of London και υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζει σε ζητήματα προστασίας δεδομένων, ιδιωτικής ζωής και καταναλωτή κατά τη χρήση συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης για κατάρτιση προφίλ και παρακολούθηση στο πλαίσιο της online διαφήμισης.
Διαθέτει πιστοποίηση στο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων (CIPP/E), έχοντας διατελέσει co-chair στο ελληνικό παράρτημα του International Association of Privacy Professionals.
Είναι τακτικό μέλος της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα.
Ασχολείται συστηματικά με τη Νομική Τεχνολογία (Legal Tech) και είναι συνιδρυτής της πλατφόρμας νομικής πληροφόρησης Lawspot.gr.
Η Αφροδίτη Κουσουνή είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και διδακτορικό τίτλο στο Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο του Tübingen της Γερμανίας.
Έχει εργαστεί ως δικηγόρος επί σειρά ετών και από το 2009 είναι δικηγόρος στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όπου ασχολείται κυρίως με ζητήματα του Δικαίου της Πληροφορικής και των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, αλλά και την Ιδιωτικότητα εν γένει.
Είναι μέλος της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες αναφορικά με ζητήματα που άπτονται των σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και γενικότερα θέματα του συνταγματικού δικαίου.
Η Μίνα Ζούλοβιτς είναι δικηγόρος LL.M., Συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία Ζούλοβιτς – Κοντογεώργου. Κατέχει μακρά εμπειρία και εξειδικευμένη νομική κατάρτιση στον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων με έμφαση σε ζητήματα ηλεκτρονικού επιχειρείν και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Μεγάλο μέρος της επαγγελματικής της δραστηριότητας περιλαμβάνει τη νομική υποστήριξη ενός απαιτητικού πελατολογίου αποτελούμενου από επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στο χώρο του λιανικού ή/και χονδρικού εμπορίου ή στην εισαγωγή ή κατασκευή προϊόντων και στην παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τη βιομηχανία της μόδας, τα προϊόντα αισθητικής και ομορφιάς, τις μεταφορές, την βιομηχανία καπνικών ειδών, τον εξοπλισμό ηλεκτρικών ειδών, αλλά και σύγχρονους επιχειρηματίες από το χώρο της καινοτομίας, που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση φυσικών και ψηφιακών αρχείων, τη λειτουργία διαδικτυακών πλατφορμών διαμεσολάβησης σε όλο το φάσμα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ηλεκτρονικών αγορών (marketplaces).
Είναι μέλος της Επιτροπής Νομοθετικών Μεταρρυθμίσεων του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, μέλος του E-Regulation Committee του E-Commerce Europe καθώς και εκλεγμένο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εξωτερική νομική σύμβουλος του GRECA από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Περαιτέρω, έχει υπάρξει νομική σύμβουλος του Δημοσίου σε ποικίλες περιστάσεις, μεταξύ των οποίων και η παροχή συμβουλευτικής αρωγής σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ψηφιακής υπογραφής και ασφάλειας συστημάτων.
Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στο σύνολο των πρόσφατων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που αφορούσαν την τροποποίηση του ν. 2251/1994 (περί προστασίας του καταναλωτή) συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων που επήλθαν με την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2011/83/ΕΕ και 2013/11/ΕΕ και το ν. 4512/2018, καθώς και στη σύνταξη του Κώδικα Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό εμπόριο. Πρόσφατα, συμμετείχε ως νομική σύμβουλος του GRECA (Greek e-Commerce Association) στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία του Κανονισμού 2019/1150/ΕΕ (P2B Regulation) για την διαφάνεια και την ίση μεταχείριση στο διαδίκτυο. Έχει διδάξει επί σειρά ετών σε προπτυχιακά και λοιπά εκπαιδευτικά προγράμματα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και ποικίλων εκπαιδευτικών φορέων (IST College υπό την αιγίδα του University of Hardfordshire, AIT υπό την αιγίδα του Carnegie Mellon, Eltrun υπό την αιγίδα του ΟΠΑ, Excelixis κλπ).
Η Γαλάτεια Καπελλάκου είναι δικηγόρος με ειδίκευση στον τομέα του Δικαίου της Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Έχει εργασθεί ως Consultant στην UNESCO στον τομέα του πολιτισμού (Cultural Diversity Division), συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας σε προγράμματα της ΕΕ με αντικείμενο το Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας και είναι συνεργάτης του ΚΕ.ΜΕ.Α. σε ερευνητικά προγράμματα HORIZON Europe, σε θέματα ερευνητικής δεοντολογίας. Είναι Διδάκτωρ Νομικής του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου της Νάντης (co-tutelle, Πνευματική Ιδιοκτησία), έχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (DEA, Νομική Σχολή Νάντης) και στις Διεθνείς Σπουδές (ΔΜΣ, Νομική Σχολή Αθηνών). Κατά την εκπόνηση της διατριβής της έλαβε υποτροφία από το Max Planck Institute for Innovation and Competition. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής το μάθημα «Κοινωνικές και νομικές πλευρές της Τεχνολογίας» και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο ΠΜΣ Προηγμένα συστήματα υπολογιστών και επικοινωνίας το μάθημα «Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας». Δημοσιεύει άρθρα και έρευνες σε νομικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
Η Κρυσταλλένια Κολοτούρου είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής της Σχολής ΝΟΠΕ του ΕΚΠΑ και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νάντης, Γαλλία στο Δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας ("Propriété Intellectuelle"). Είναι Διδάκτωρ Νομικής του ΕΚΠΑ και η διδακτορική διατριβή της έχει τίτλο “Το συγγενικό δικαίωμα των παραγωγών φωνογραφημάτων”. Στην επαγγελματική της πορεία έχει ασχοληθεί συστηματικά με ζητήματα διανοητικής ιδιοκτησίας, ενώ έχει συμμετάσχει ως ειδικός (expert) σε προγράμματα της ΕΕ σχετικά με το Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Παράλληλα αρθρογραφεί και συμμετέχει σε συνέδρια.
Ο Δρ. Rodrigue Imad γεννήθηκε το 1983 στη Βηρυτό, Λίβανος. Απέκτησε το πτυχίο σπουδών (BE) στην Ηλεκτρολογία και Ηλεκτρονική Μηχανική, με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και τους Υπολογιστές από το Πανεπιστήμιο Λεβαντείου, Σχολή Μηχανικών, στη Ρουμιέ. Απέκτησε τον τίτλο του Μεταπτυχιακού Σπουδών (Master of Science) στην Επεξεργασία Σήματος, Τηλεπικοινωνιών και Εικόνας από την Τηλεπικοινωνιακή Σχολή Telecom Bretagne της Γαλλίας το 2006. Το 2009, ο Δρ. Imad απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Φιλοσοφίας (Ph.D.) στην Επεξεργασία Σήματος και τις Τηλεπικοινωνίες από την Τηλεπικοινωνιακή Σχολή Telecom Bretagne της Γαλλίας.
Ο Δρ. Imad ολοκλήρωσε δύο μεταδιδακτορικές θέσεις στη Γαλλία, μία στο Εργαστήριο ETIS και μία στην Alcatel Lucent Bell-Labs (πλέον Nokia Bell-Labs). Επίσης, υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Ληντς, Σχολή Ηλεκτρονικής και Ηλεκτροτεχνίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Δρ. Imad εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Balamand, στη Σχολή Τεχνολογίας Issam Fares, τον Οκτώβριο του 2011. Από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Μηχατρονικής. Συνέβαλε ενεργά στην ίδρυση και ανάπτυξη του Τμήματος Μηχατρονικής σε τρεις περιοχές του Πανεπιστημίου του Balamand. Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Δρ. Imad εντάχθηκε στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Balamand ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικής Υπολογιστών.
Ο Δρ. Imad διδάσκει ποικίλα μαθήματα που περιλαμβάνουν διάφορους τομείς, όπως Προγραμματισμό, Ρομποτική, Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά Κυκλώματα κ.α.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επεξεργασία σήματος για ψηφιακά συστήματα επικοινωνιών, τεχνικές συγχρονισμού, ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη. Έχει διεξάγει θεμελιώδη και εφαρμοσμένη έρευνα και οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά και συνέδρια. Ο Δρ. Imad συμμετέχει τακτικά στην αξιολόγηση άρθρων για διεθνή περιοδικά ενώ έχει λειτουργήσει και ως μέλος των επιτροπών τεχνικών προγραμμάτων διεθνών συνεδρίων.
Ο Matthew Baldwin διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη DG ENER, το τμήμα ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την 1η Ιουνίου 2022. Εκεί είναι υπεύθυνος για την Task Force Energy Platform που στοχεύει να τερματίσει την εξάρτηση της ΕΕ από το ρωσικό αέριο το συντομότερο δυνατό. Υπηρέτησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περισσότερα από 20 χρόνια. Προηγουμένως ήταν Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στο DG MOVE για 6 χρόνια, όπου διηύθυνε την αποστολή Horizon Europe Mission της Επιτροπής για 100 Climate Neutral and Smart Cities έως το 2030, και υπηρέτησε επίσης ως συντονιστής της ΕΕ για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Προηγουμένως ήταν Διευθυντής για την Αεροπορία στo DG MOVE και Διευθυντής Πρόσβασης στην Αγορά στo DG Trade. Eίναι επίσης Επίκουρος Καθηγητής στο πανεπιστήμιο LUISS Guido Carli, Ρώμη, Ιταλία. Υπηρέτησε στο Υπουργικό Συμβούλιο του Προέδρου Barroso από το 2007-9 ως Σύμβουλος σε θέματα ενέργειας, κλιματικής αλλαγής, εμπορίου και ανάπτυξης. Διετέλεσε Αναπληρωτής Chef de Cabinet στον Επίτροπο Lamy από το 1999-2004 και Chef de Cabinet στον Επίτροπο Hill από το 2014-16. Τα κύρια επαγγελματικά του ενδιαφέροντα είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις και η κλιματική αλλαγή. Είναι ιταλικής και βρετανικής υπηκοότητας και έχει δύο μεγάλους γιους. Είναι παθιασμένος με τις πόλεις και τις δυνατότητές τους να ηγηθούν στην κλιματική αλλαγή και είναι δεινός αλλά όλο και πιο αργός ποδηλάτης.
Σήμερα είναι Διευθυντής του Τομέα ΜΜΕ και Ενημέρωσης του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.
Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ.
Ακολούθησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς -τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων –με την ανάληψη δικτατορικής διατριβής στο αντικείμενο «Ανασχεδιασμός Επιχειρηματικών Διαδικασιών & Διοίκησης Ολικής Ποιότητας».
Είναι κάτοχος του διπλώματος “Certified Quality Technician” της American Society for Quality Control. Έχει εργαστεί περί τα 15 χρόνια ως διευθυντής ειδικών εκδόσεων και μελετών σε εξειδικευμένο οργανισμό επιχειρηματικής (business to business) πληροφόρησης καλύπτοντας θέματα βιομηχανικής ανάπτυξης και επενδύσεων, διοίκησης ολικής ποιότητας, οργάνωσης Logistics-εφοδιαστικής, συστημάτων αυτοματισμού, συσκευασίας, κ.λπ.
Διετέλεσε συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας (1997-1998).
Έχει τιμηθεί με το δημοσιογραφικό βραβείο «Λέοντος Μελά 1994 - 1995» από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ), της American Society for Quality (ASC), του Ελληνικού Τμήματος των Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ-GREEK SECTION), του NED CLUB (Ελληνική Λέσχη Μη Εκτελεστικών Μελών Διοικητικών Συμβουλίων), καθώς και αναπλ. Μέλος της Ολομέλειας της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.).
Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ασχολείται με τη μουσική: ως ακροατής, μουσικός, μουσικολόγος, δημοσιογράφος, μουσικοκριτικός, τραγουδοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός. Θεωρεί σημαντικότερη των παραπάνω την ιδιότητα του ακροατή. Είναι μουσικολόγος – ερευνητής και διδάκτορας της εθνομουσικολογίας και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το πολιτικό τραγούδι στην Ελλάδα 1974 0 2002»(εκδόσεις Fagottobooks). Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Α.Ε.Π.Ι. (Ανώνυμη Εταιρεία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και αργότερα διευθυντής του τμήματος μελών της Ε.Υ.Ε.Δ. (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων). Σήμερα, είναιHead of Memberships στηνOrfium Music Rights Greece. Παράλληλα, εδώ και είκοσι χρόνια αρθρογραφεί (δισκοκριτικές, reviewsκαι συνεντεύξεις) για τη μουσική και το τραγούδι.
O Γαβριήλ Μαυρέλλης είναι έμπειρο εκτελεστικό στέλεχος διοίκησης και επιχειρηματίας με πολύχρονη εμπειρία στο τομέα της Γεωπληροφορικής. Υποστηρίζει δυναμικά την καθιέρωση των ανοικτών προτύπων, τις δράσεις της κοινότητας του ελεύθερου λογισμικού και την ιδέα του διαμοιρασμού των δεδομένων και της γνώσης.
Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης επιχειρηματικών σχεδίων καθώς και στον επανασχεδιασμό επιχειρησιακών ροών με στόχο την βελτίωση της κερδοφορίας. Έχει ικανότητες σε θέματα στρατηγικής και υλοποίησης, στοχοθέτησης και επίτευξη κερδοφορίας, διοίκησης, καθοδήγησης στελεχιακού δυναμικού και διεθνούς επιχειρηματικότητας. Διαθέτει επίσης σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα Γεωπληροφορικής, Ανοικτών Δεδομένων, Επιχειρηματικής Ευφυΐας, Περιβάλλοντος, Τηλεπισκόπησης και συλλογής δεδομένων για Ψηφιακά Δίδυμα.
Είναι μηχανικός (ΕΜΠ) ειδικευμένος σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Henley Business School).