Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00, Ομιλία των κ.κ. Γαλάτεια Καπελλάκου και Κρυσταλλένια Κολοτούρου, Δικηγόροι ,στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

 

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00 - 21:00, προσκεκλημένες του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι οι κ.κ. Καπελλάκου Γαλάτεια και Κολοτούρου Κρυσταλλένια, Δικηγόροι.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ στο πλαίσιο του Μαθήματος «Πνευματική Ιδιοκτησία, Προσωπικά Δεδομένα και Ρυθμιστικά Θέματα» των κατευθύνσεων «Ψηφιακός Πολιτισμός», «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες».

 

Σύντομα Βιογραφικά

Η Γαλάτεια Καπελλάκου είναι δικηγόρος με ειδίκευση στον τομέα του Δικαίου της Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Έχει εργασθεί ως Consultant στην UNESCO στον τομέα του πολιτισμού (Cultural Diversity Division), συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας σε προγράμματα της ΕΕ με αντικείμενο το Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας και είναι συνεργάτης του ΚΕ.ΜΕ.Α. σε ερευνητικά προγράμματα HORIZON Europe, σε θέματα ερευνητικής δεοντολογίας. Είναι Διδάκτωρ Νομικής του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου της Νάντης (co-tutelle, Πνευματική Ιδιοκτησία), έχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (DEA, Νομική Σχολή Νάντης) και στις Διεθνείς Σπουδές (ΔΜΣ, Νομική Σχολή Αθηνών). Κατά την εκπόνηση της διατριβής της έλαβε υποτροφία από το Max Planck Institute for Innovation and Competition. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής το μάθημα «Κοινωνικές και νομικές πλευρές της Τεχνολογίας» και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο ΠΜΣ Προηγμένα συστήματα υπολογιστών και επικοινωνίας το μάθημα «Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας». Δημοσιεύει άρθρα και έρευνες σε νομικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Η Κρυσταλλένια Κολοτούρου είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής της Σχολής ΝΟΠΕ του ΕΚΠΑ και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νάντης, Γαλλία στο Δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας ("Propriété Intellectuelle"). Είναι Διδάκτωρ Νομικής του ΕΚΠΑ και η διδακτορική διατριβή της έχει τίτλο “Το συγγενικό δικαίωμα των παραγωγών φωνογραφημάτων”. Στην επαγγελματική της πορεία έχει ασχοληθεί συστηματικά με ζητήματα διανοητικής ιδιοκτησίας, ενώ έχει συμμετάσχει ως ειδικός (expert) σε προγράμματα της ΕΕ σχετικά με το Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Παράλληλα αρθρογραφεί και συμμετέχει σε συνέδρια.  

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings #διάλεξη

 

17 Feb 2022

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"