Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:30, Ομιλία του Δρ. Ε. Αγγελοπουλου, Συμβούλου της εταιρίας Fuelics, στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:30 - 21:00, προσκεκλημένος του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ο Δρ. Ευάγγελος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Fuelics.

Θέμα Ομιλίας: "Ένας έξυπνος αισθητήρας για την συνοδεία ευαίσθητων προϊόντων. Από την σύλληψη της ιδέας έως την πραγματοποίησή της".

Η ομιλία του Δρ. Ε. Αγγελοπουλου θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ μέσω διαδικτύου, και στο πλαίσιο των Μαθημάτων «Διακυβέρνηση της Πληροφορίας και Συμμόρφωση / Επιχειρηματικότητα - Διοίκηση Έξυπνων Πόλεων» των κατευθύνσεων «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και  του μαθήματος «Προηγμένα Μέσα και Εφαρμογές στην Πολιτιστική Κληρονομιά και το Σύγχρονο Πολιτισμό» της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός».

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings#διάλεξη

O Ευάγγελος Συμεών Αγγελόπουλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει λάβει το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχ & Μηχ. Η/Υ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2000. Το 2006 υπερασπίστηκε επιτυχώς  την Διδακτορική του Διατριβή από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ. Η/Υ. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την μελέτη και υλοποίηση πολυζωνικών τυπωμένων κεραιών για τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές.

Από τον Ιούνιο του 2017 μέσω υποτροφίας του Ιδρύματος Νιάρχου εκτελεί βιομηχανική έρευνα στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος πάνω σε χαμηλού κόστους εκθετικούς αισθητήρες τεχνολογίας ΝΒ-ΙοΤ για τον ποσοτικό και ποιοτικό χαρακτηρισμό του πετρελαίου.

Είναι ιδρυτής της εταιρείας Fuelics, μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας με έδρα την Ελλάδα και αντικείμενο την παραγωγή αισθητήρων για την διαχείριση δεξαμενών καυσίμων και αισθητήρων για τις Έξυπνες πόλεις.  

https://www.linkedin.com/in/vagee/

 


 

23 Sep 2021

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"