Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00, Ομιλία του κ. Περάκη Παναγιώτη, Δικηγόρος, DEA δικαίου της πληροφορίας, στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Την Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 - 21:00, προσκεκλημένος του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ο κ. Παναγιώτης Περάκης, Δικηγόρος, DEAδικαίου της πληροφορίας.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ στο πλαίσιο του Μαθήματος «Πνευματική Ιδιοκτησία, Προσωπικά Δεδομένα και Ρυθμιστικά Θέματα» των κατευθύνσεων «Ψηφιακός Πολιτισμός», «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες».

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Περάκης είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ΄ Αρείω Πάγω).

Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στο δίκαιο της πληροφορικής και τη νομική πληροφορική.

Παράλληλα με τη δικηγορία, για μια δεκαετία περίπου ήταν Σύμβουλος της Επιτροπής της Ε.Ε. για νομικά θέματα των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας, ενώ έχει συμμετάσχει στις νομικές επιτροπές της IFIP (International Federation for Information Processing) και της CΕPIS (Council of European Professional Informatics Societies).

Στην Ελλάδα έχει υπάρξει μέλος Ανεξάρτητων Αρχών και έχει συμμετάσχει ως Πρόεδρος ή μέλος σε νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας για διάφορα θέματα (λειτουργία κεφαλαιαγοράς, εκσυγχρονισμός της αθλητικής νομοθεσίας, προστασία της ιδιωτικότητας στις τηλεπικοινωνίες κλπ), ενώ ήταν ο βασικός συντάκτης του πρώτου σχεδίου νομοθετικού κειμένου (πρότασης νόμου) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στη χώρα μας.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δύο βιβλίων - συλλογικών έργων («Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων», «Ο νέος αθλητικός νόμος») και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τσάτσου.

Επίσης, είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και του Ελλ. Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ήταν μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ για μια δεκαετία, από το 2011 έως το 2020, οπότε και παραιτήθηκε.

Από το 2020 έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του επίσημου ευρωπαϊκού φορέα των δικηγόρων (Συμβούλιο των Δικηγ. Συλλόγων της Ευρώπης - CCBE), όπου το διάστημα 2015-2019 διατέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής AccesstoJustice.

#digitalculture#smartcities#IoT#internetofthings#διάλεξη


 

02 Dec 2021

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"