Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30, Ομιλία του κ. Αθανάσιου Βλαστού, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης, Top Vision ΕΠΕ, στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες»

 

Την Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30 - 21:00, προσκεκλημένος του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ο κ. Αθανάσιος Βλαστός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης, Top Vision ΕΠΕ.

Θέμα Ομιλίας : "Ψηφιακές Εφαρμογές στη Σύγχρονη Πόλη”.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ μέσω διαδικτύου, και στο πλαίσιο των Μαθημάτων «Διακυβέρνηση της Πληροφορίας και Συμμόρφωση / Επιχειρηματικότητα - Διοίκηση Έξυπνων Πόλεων» των κατευθύνσεων «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και  του μαθήματος «Προηγμένα Μέσα και Εφαρμογές στην Πολιτιστική Κληρονομιά και το Σύγχρονο Πολιτισμό» της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός».

Οι Μέθοδοι πού χρησιμοποιούνται σήμερα για την υπαίθρια ενημέρωση των επιβατών στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και των υφιστάμενων δικτύων ευρείας περιοχής.

Ψηφιακές Εφαρμογές σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για την ενημέρωση των οδηγών σε πραγματικό χρόνο, άλλα και για την δυναμικά ελεγχόμενη απεικόνιση σημάτων του κώδικα οδικής σήμανσης.

Εφαρμογές υπαίθριας ελεγχόμενης στάθμευσης με δυνατότητες άμεσου ελέγχου κατάστασης της θέσης, για την απομακρυσμένη ενημέρωση των οδηγών αλλά και των υπηρεσιών των Δήμων, με την χρήση μεθόδων υλοποίησης τεχνολογιών εξαιρετικά χαμηλής ισχύος και δικτύων τύπου LPWAN.

Ο κ. Αθανάσιος Βλαστός είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης, Top Vision ΕΠΕ (https://www.topvision.com.gr/).

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings #διάλεξη

 

Η Παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex για το διάστημα 18:30 - 21:00. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει εκ μέρους της εταιρείας, Top Vision ΕΠΕ ο κ. Αθανάσιος Βλαστός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης.

 

02 Oct 2021

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"