Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00, Ομιλία των κ.κ. Κουσουνή Αφροδίτης, Δικηγόρος, ΑΔΑΕ, και Αναγνωστοπούλου Bίκυς, Managing Director, Β2square, στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00 - 21:00, προσκεκλημένες του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι οι κ.κ. Κουσουνή Αφροδίτη, Δικηγόρος, ΑΔΑΕ και Αναγνωστοπούλου Bίκυ, Managing Director, Β2square.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ στο πλαίσιο του μαθήματος «Πνευματική Ιδιοκτησία, Προσωπικά Δεδομένα και Ρυθμιστικά Θέματα» των κατευθύνσεων «Ψηφιακός Πολιτισμός», «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες».

Θέμα Ομιλίας: Η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών (κα Κουσουνή)

Θέμα Ομιλίας: Η διαμόρφωση των σύγχρονων κοινωνικών σχέσεων μέσα από το πρίσμα της διαδικτυακής επικοινωνίας σε επίπεδο εργασιακών και προσωπικών σχέσεων σε συνδυασμό με το δικαίωμα στην αποσύνδεση που έχει κατοχυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  (κα Αναγνωστοπούλου)

Σύντομο Βιογραφικό για την κα Κουσουνή

Η Αφροδίτη Κουσουνή είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και διδακτορικό τίτλο στο Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο του Tübingen της Γερμανίας.

Έχει εργαστεί ως δικηγόρος επί σειρά ετών και από το 2009 είναι δικηγόρος στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όπου ασχολείται κυρίως με ζητήματα του Δικαίου της Πληροφορικής και των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, αλλά και την Ιδιωτικότητα εν γένει.

Είναι μέλος της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες αναφορικά με ζητήματα που άπτονται των σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και γενικότερα θέματα του συνταγματικού δικαίου.

Σύντομο Βιογραφικό για την κα Αναγνωστοπούλου

H Bίκυ Αναγνωστοπούλου σπούδασε Ιστορία Αρχαιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ακολουθώντας την κατεύθυνση της Ιστορίας και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Στη συνέχεια έκανε ένα μεταπτυχιακό στην Ιστορική Παλαιοντολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Απασχολήθηκε για 10 χρόνια στο χώρο του περιοδικού τύπου.

Αυτά τα χρόνια διετέλεσε συντάκτρια και στη συνέχεια αρχισυντάκτρια των επιστημονικών εκδόσεων του National Geographic Greece δίπλα στον αείμνηστο διευθυντή του περιοδικού καθηγητή και Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκο Μάργαρη. Παράλληλα αρθρογραφούσε για περιοδικά και διαδικτυακές ιστοσελίδες με θέμα τον πολιτισμό.

Η συνεχής αναζήτηση και η αλλαγή των δεδομένων τη δημιουργίας περιεχομένου με την έλευση του ψηφιακού κόσμου την ώθησε σ' ένα μεταπτυχιακό με θέμα το διαδικτυακό μάρκετινγκ και δημιουργία περιεχομένου στον ψηφιακό κόσμο. Κάπου εκεί ξεκίνησε και η συνεργασία μου με το Ευρωκοινοβούλιο διατελώντας το γραφείο τύπου, σύμβουλο αλλά φροντίζοντας την διαδικτυακή εικόνα τους σε κάθε επίπεδο για Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Στη συνέχεια το πάντρεμα των θεωρητικών της σπουδών με τις νέες ψηφιακές δεξιότητες της έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια εταιρεία τη B2Square που ασχολείται με τη ψηφιακή αλλά και την αναλογική παραγωγή περιεχομένου για επιχειρηματικά πεδία που συνδέονται με τον άνθρωπο και τον πολιτισμό που τον περιβάλλει.

Η εταιρεία Β2square συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το Ίδρυμα Μποδοσάκη για καμπάνιες όπως η Καταπολέμηση της έμφυλης Βίας, τον Οργανισμό Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ, με μεγάλες εταιρείες καλλιτεχνικών παραγωγών αλλά. Παράλληλα διεξάγει μια μόνιμη ανθρωπολογική έρευνα μέσω website πολιτισμού που έχει δημιουργήσει η ίδια και ασχολείται με την διάσωση της προφορικής παράδοσης η οποία μέσω των νέων ψηφιακών εργαλείων μπορεί να μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings #διάλεξη

10 Jan 2023

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"