Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 και ώρα 18:30, Ομιλία των Μαρία Μπούρα, Δημήτριος Σούντρης και Δημήτριος Τυροβολάς, στο Π.Μ.Σ.
Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 18:30 - 21:00, προσκεκλημένοι του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι οι Μαρία Μπούρα, Yπεύθυνη της Ericsson για τις Σχέσεις της εταιρείας με Κυβερνητικούς Αξιωματούχους, Ρυθμιστικές Αρχές & Κλαδικά Όργανα, και την Καινοτομία, Δημήτριος Σούντρης, καθηγητής ΕΜΠ και Δημήτριος Τυροβολάς, διδακτορικός φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΑΠΘ.
Η ομιλία των Μ. Μπούρα, Δ. Σούντρη και Δ. Τυροβολά θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ μέσω διαδικτύου, και στο πλαίσιο του μαθήματος «Προηγμένα Μέσα και Εφαρμογές στην Πολιτιστική Κληρονομιά και το Σύγχρονο Πολιτισμό» της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός».
#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings#διάλεξη
H Μαρία Μπούρα είναι Yπεύθυνη της Ericsson για τις Σχέσεις της εταιρείας με Κυβερνητικούς Αξιωματούχους, Ρυθμιστικές Αρχές & Κλαδικά Όργανα, και την Καινοτομία. Επιπροσθέτως έχει αρμοδιότητες Πωλήσεων προς τα Tμήματα Στρατηγικής και Μάρκετινγκ των παρόχων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Ξεκίνησε την καριέρα της από την Έρευνα & Ανάπτυξη, και έκτοτε έχει καταλάβει ηγετικές θέσεις σε διάφορες λειτουργίες στον κλάδο των ΤΠΕ, συνήθως εξυπηρετώντας πολλαπλούς πελάτες και χώρες. Μιλάει 4 γλώσσες και έχει ζήσει και εργαστεί σε τέσσερις χώρες εκτός της Ελλάδας. Είναι διακεκριμένη ομιλήτρια και εκπροσωπεί την Ericsson συχνά σε συνέδρια και εκδηλώσεις εδώ και στο εξωτερικό. Στο παρελθόν εργάστηκε στην Intracom και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”. Είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικής (Πανεπιστήμιο Πατρών) καθώς και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στις Τηλεπικοινωνίες (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας).
Δραστηριοποιείται ενεργά για την προώθηση περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις αλλά και στο STEM – Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική & Μαθηματικά. Από τον Μάϊο του 2016 είναι συνιδρύτρια του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού WLH - Women Leadership Hub, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ του Τομέα ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών ΤΟΓΜΕ της ΕΕΔΕ.
Η Μαρία Μπούρα παθιάζεται επίσης με τις startups - είναι μία από τις experts στο Metavallon VC, κριτής στο MITEF και εκπροσωπεί την Ericsson στον hi-tech startup incubator του ΕΜΠ, Invent ICT.
Το 2018, της απονεμήθηκε το βραβείο «Executive Woman of the Year» στα πλαίσια του 20ου Συνεδρίου InfoCom World, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Η κα Μπούρα βραβεύτηκε για τον επαγγελματισμό, την αποδοτικότητα και τη διαχρονική συνεισφορά της στην αγορά των Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής στην Ελλάδα.
Της αρέσει η μουσική, ο χορός, το διάβασμα και η φύση. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι υπερήφανη μητέρα δύο αγοριών.
Ο Dimitrios Soudris έλαβε το δίπλωμα και διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1987 και το 1992, αντίστοιχα. Εργάστηκε ως Λέκτορας, Επικ. και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ/κών Υπολογιστών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για δεκατρία χρόνια από το 1995 έως 2008. Σήμερα εργάζεται ως Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (NTUA). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 500 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, κατέχει δυο διεθνείς παντέντες και το ερευνητικό του έργο έχει αναφερθεί > 4600 φορές. Επίσης, είναι συγγραφέας και εκδότης σε δέκα βιβλία Kluwer και Springer. Είναι Διευθυντής του Εργ. Μικροϋπολογιστών και Ψηφιακών Συστημάτων (MicroLab) https://microlab.ntua.gr/.
Είναι Υπεύθυνος και Κύριος Ερευνητής σε πολυάριθμα ερευνητικά έργα (> 55) που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ENIAC-JU, Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος ESA - European Space Agency, την ΓΓΕΤ και την Βιομηχανία. Έχει διατελέσει Γενικός Οργανωτής και Υπεύθυνος Προγράμματος του συνεδρίου PATMOS 1999 & 2000, Γενικός Οργανωτής του συνεδρίου IFIP-VLSI-SOC 2008, PARMA 2011 & 2013 Workshop, Γενικός (Συν-)Οργανωτής του HiPEAC CSW 2014 και Υπεύθυνος Προγράμματος SAMOS 2016. Επίσης, είναι μέλος τεχνικών επιτροπών προγράμματος σε πολλά διεθνή συνέδρια.
Έλαβε βραβείο από την INTEL και IBM για τα αποτελέσματα του έργου του LPGD #25256 και βραβεία από Int. Conf. VLSI 2005 και ASP-DAC 05 για τα αποτελέσματα του έργου AMDREL IST-2001-34379, βραβείο HiPEAC για την εργασία DAC' 10 για το έργο MNEMEE FP7-216224 και DAC ' 13 για το έργο του ENIAC-TOISE-282557-2, DAC'18, DAC'19, DAC'20 και πρόσφατα απο την XILINX σε OPEN HARDWARE Design Contest 2017, 2019.
Είναι μέλος του οργανισμών IEEE, ACM και HiPEAC.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα κάτωθι :
· Σχεδιασμός Υλικού και Λογισμικού Ενσωματωμένων Συστημάτων
· Σχεδιασμός Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων VLSI με Χαμηλή Κατανάλωση
· Υπολογισμού Άκρου (Edge)
· Μεθοδολογίες και Σχεδιασμός Εφαρμογών Ψηφιακής Επεξεργασίας
· Επαναδιαμορφούμενες Αρχιτεκτονικές (FPGAs)
· Σχεδίαση Επιταχυντών Υλικού για Διαστημικές Εφαρμογές, Κέντρα Δεδομένων και Εφαρμογές Νέφους
· Παράλληλες/Συστολικές Αρχιτεκτονικές
Ο Δημήτρης Τυροβολάς έλαβε δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2020. Σήμερα είναι διδακτορικός φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Wireless Communications & Information Processing Group - WCIP.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ασύρματες επικοινωνίες, επεξεργασία ψηφιακών σημάτων και αναδιαμορφώσιμες έξυπνες επιφάνειες. Είναιεπίσηςreviewer γιατοπεριοδικόIEEE Communication Letters καιτοPhysical Communications Journal-Elsevier.
Εργάζεται επίσης ως βοηθός έρευνας στο 1) Ερευνητικό πρόγραμμα <ATLAS>: Ανάλυση και ανάπτυξη μηχανισμού αυτοματοποίησης διεργασιών υδατοκαλλιέργειας, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στον χρήστη να ελέγχει την υδατοκαλλιέργεια από απόσταση μέσω τεχνολογιών IoT και
2) Ερευνητικό πρόγραμμα <TERMINET>: Παροχή μιας νέας αρχιτεκτονικής αναφοράς δικτύων επόμενης γενιάς βασισμένη σε τεχνολογίες αιχμής, όπως έξυπνες συσκευές IoT χαμηλής καθυστέρησης, προσανατολισμένη στις απαιτήσεις της αγοράς. Τέλος συν-διδάσκει το μάθημα "Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα ΙΙ" στα πλαίσια του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.
21 Apr 2021