Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00, Ομιλία του Δημητρίου Τσίγκου, CEO της Starttech Ventures, στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00 - 21:00, προσκεκλημένος του ΠΜΣ "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες", του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ο Δημήτρης Τσίγκος, CEO της Starttech Ventures.

Η ομιλία του κ. Τσίγκου θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ στο πλαίσιο του μαθήματος «Προηγμένα Μέσα και Εφαρμογές στην Πολιτιστική Κληρονομιά και το Σύγχρονο Πολιτισμό» της κατεύθυνσης Μεταπτυχιακό Ψηφιακός Πολιτισμός - Digital Culture.

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings #διάλεξη

 

Θέμα Ομιλίας: Start up, Scale up, Level up: μια συνοπτική εισαγωγή στη νεοφυή
επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αναφορά και στην κοινωφελή δραστηριότητα του κ. Τσίγκου μέσω της δημιουργίας ιδρύματος για την τεχνολογία, την έρευνα και τον συνεργατισμό, αλλά και στο πρόσφατο δημοσιευθέν πρόγραμμα υπό τον τίτλο «ΑΣΠΡΟ». Μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική και εκδοτική δουλειά ανάδειξης της ιστορίας του Ασπρόπυργου που αφηγείται τη διαδρομή της πρώτης μεταπολεμικής γαλακτοβιομηχανίας στην περιοχή. Ένα start up του 1947.


Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Τσίγκος είναι επιχειρηματίας στην αγορά της πληροφορικής καθώς και επενδυτής σε νεοφυείς επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου. Γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής όπου και ολοκλήρωσε τη β' βάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας το πτυχίο του MBA International. Υπήρξε συνιδρυτής της Virtual Trip στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, ενός εκ των πρώτων φοιτητικών επιχειρήσεων της χώρας. Σήμερα δραστηριοποιείται σαν ιδρυτής & CEO της Starttech Ventures, ενός ιδιωτικού δημιουργού επιχειρήσεων ("venture builder") με ειδίκευση στις επιχειρήσεις λογισμικού Β2Β SaaS για την αγορά της Βορείου Αμερικής. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών, της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος, μέλος ΔΣ του European Business Angel Network ενώ υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων. Σήμερα είναι συνιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων. Τέλος, είναι απόφοιτος των προγραμμάτων European Young Leader 40 under 40 και IVLP, μέλος ομάδας σύνταξης του Rome Manifesto, Marshall Memorial Fellow και Fellow του Global Leadership Program στο Institut des Hautes Études pour l'Innovation et l'Entrepreneuriat του Πανεπιστημίου PSL στο Παρίσι.

Η ομίλια διοργανώνεται στο πλαίσιο του ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT & Προηγμένες Τεχνολογίες και της #UNESCO Chair: "Creative Cities in Motion: Urban Sustainable Mobility and Utilization of Cultural Resources" που έχει απονεμηθεί στο Εργαστήριο «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες και Υπηρεσίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings #διάλεξη

 

-------------------------------------------------------------------

Π.Μ.Σ.: «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

www: https://dcsciot.unipi.gr/

Email: dcsciot@unipi.gr

08 Jun 2023

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"