Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00, Ομιλία των κ.κ. Ράππα Παναγιώτη, Σκηνοθέτη, και Μυζάλη Γιώργο, Μουσικολόγο, στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00 - 21:00, προσκεκλημένοι του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι οι κ.κ. Ράππας Παναγιώτης, Σκηνοθέτης, και Μυζάλης Γιώργος, Μουσικολόγος.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ στο πλαίσιο του μαθήματος «Πνευματική Ιδιοκτησία, Προσωπικά Δεδομένα και Ρυθμιστικά Θέματα» των κατευθύνσεων «Ψηφιακός Πολιτισμός», «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες».

Θέμα Ομιλίας:Ένας σκηνοθέτης και ένας μουσικολόγος συζητούν για την πνευματική ιδιοκτησία στην ψηφιακή εποχή

 

Σύντομο Βιογραφικό για τον κ. Ράππα

Γεννήθηκε στην Ύδρα το 1960. Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και κινούμενο σχέδιο στην Γερμανία.
            - Το 1985 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το κινούμενο σχέδιο και μέχρι το 1989 δουλεύει σε διάφορες ταινίες animation για τον κινηματογράφο, στο  Βερολίνο και το Μόναχο, αποκτώντας εμπειρία σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
            - Το 1989 όταν ο Steven Spielbergάνοιξε το στούντιο παραγωγής κινουμένων σχεδίων Amblin στο Λονδίνο, ήταν ένας από τους πρώτους που κλίθηκαν να το επανδρώσουν. Παίρνει μέρος στις παραγωγές του στούντιο ενώ παράλληλα εργάζεται σαν ανεξάρτητος Σκηνοθέτης και Animator σε διάφορα διαφημιστικά spot και τηλεοπτικές σειρές στο West End του Λονδίνου.
            - Το 1995 ιδρύει στο Λονδίνο την εταιρία παραγωγής Stardust Pictures στην οποία εργάζεται σαν Παραγωγός και Creative Director. Το 1998 αναλαμβάνει την παραγωγή μέρους της ταινίας “1001 Nights” για λογαριασμό της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες. Το 1999 συμμετέχει στην ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “The Periwig Maker” που ήταν υποψήφια για Oscar.
            - Το 1999 συν-ιδρύει την εταιρία παραγωγής Time Lapse Pictures στο Λος Άντζελες. Παράλληλα εργάζεται σαν σκηνοθέτης και Layout Supervisor στις ταινίες “Rugrats the Movie” και “ Rugrats in Paris”, παραγωγής Paramount/ Nickelodeon.
            - Το 2001 δημιουργείται η εταιρία παραγωγής Time Lapse Pictures Hellas S.A., με έδρα την Αθήνα, της οποίας ήταν πρόεδρος και Creative Director. Η εταιρεία ανέλαβε την εκτέλεση πολλών  ταινιών κινουμένων σχεδίων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
            -Από το 2009 ακολουθεί ανεξάρτητη καριέρα ως Παραγωγός, Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος στον κινηματογράφο ενώ παράλληλα ζωγραφίζει και εκθέτει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
            -Έχει ασχοληθεί επίσης με τον σχεδιασμό σκηνικών για το Θέατρο, εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και έχει διδάξει σε σεμινάρια οργανωμένα από διάφορες χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, με αντικείμενο την παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων και τις ιδιαιτερότητες που αυτές παρουσιάζουν.  
- Είναι ισόβιο μέλος της Ακαδημίας τεχνών και επιστημών  του κινηματογράφου  (A.M.P.A.S) των ΗΠΑ.

 

Σύντομο Βιογραφικό για τον κ. Μυζάλη

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ασχολείται με τη μουσική: ως ακροατής, μουσικός, μουσικολόγος, δημοσιογράφος, μουσικοκριτικός, τραγουδοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός. Θεωρεί σημαντικότερη των παραπάνω την ιδιότητα του ακροατή. Είναι μουσικολόγος – ερευνητής και διδάκτορας της εθνομουσικολογίας και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το πολιτικό τραγούδι στην Ελλάδα 1974 0 2002»(εκδόσεις Fagottobooks). Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Α.Ε.Π.Ι. (Ανώνυμη Εταιρεία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και αργότερα διευθυντής του τμήματος μελών της Ε.Υ.Ε.Δ. (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων). Σήμερα, είναιHead of Memberships στηνOrfium Music Rights Greece. Παράλληλα, εδώ και είκοσι χρόνια αρθρογραφεί (δισκοκριτικές, reviewsκαι συνεντεύξεις) για τη μουσική και το τραγούδι.

 

 

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings#διάλεξη


 

 


 


 

12 Jan 2023

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"