Ομιλία του κ. Γιάννη Νικολόπουλου , συνιδρυτή και τεχνικού διευθυντή στην Clio Muse ΙΚΕ, με θέμα «Clio Muse Tours: από τους 3 συνιδρυτές στους 13 εργαζομένους».

Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 - 21:00, στην αίθουσα 102, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς), σας προσκαλούμε στη διάλεξη Ομιλία του κ. Γιάννη Νικολόπουλου , συνιδρυτή και τεχνικού διευθυντή στην Clio Muse ΙΚΕ, με θέμα «Clio Muse Tours: από τους 3 συνιδρυτές στους 13 εργαζομένους» , στο πλαίσιο του μαθήματος «Αειφόρος Πολιτιστική Ανάπτυξη για Ψηφιακές Πόλεις» της Κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός» του ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στη διάλεξη αυτή θα παρουσιαστεί η πορεία της ομάδας των 3 συνιδρυτών, η αρχική ιδέα, η σύσταση μιας εταιρείας στην Ελλάδα, τα προβλήματα και η αναζήτηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου. Αυτή η ιστορική αναδρομή θα αναφερθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και δύσκολες αποφάσεις που επηρέασαν την πορεία της εταιρείας. Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως πού βρίσκω πελάτες, πώς τους προσεγγίζω, τι ευκαιρίες υπάρχουν σήμερα και από ποιες παγίδες κινδυνεύω.

Ο Γιάννης Νικολόπουλος ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία που κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται φωτοβολταϊκά πάρκα ώντας στο 3ο έτος σπουδών στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς της Πάτρας. Ταυτόχρονα, εκπαιδευόταν ως Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και δούλευε στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΤΕ. Τον Οκτώβρη του 2009, ένα τροχαίο ατύχημα της αδελφής του τον εξανάγκασε να αναπτύξει σε όλους τους τομείς της ζωής του μια στρατηγική επίλυσης προβλημάτων, προκειμένου να διαχειρίζεται την εταιρεία του, τις σπουδές, αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα θεραπειών της. Αυτή η περίοδος των βοήθησε να εξασκήσει την συναισθηματική του ευφυΐα και τον δίδαξε πώς να είναι αποδοτικός και ήρεμος υπό πιεστικές συνθήκες. Τον Οκτώβρη του 2012, ίδρυσε την Clio Muse IKE μαζί με τον Ανδρέα Φατούρο και τη Δάφνη Τσεβρένη. Αυτό που ξεκίνησε ως μια ιδέα 3 νέων, έχει εξελιχθεί σήμερα σε μια βιώσιμη κερδοφόρα επιχείρηση 13 ατόμων με έδρα στο Μοναστηράκι. Η Clio Muse επιτρέπει σε επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού να δημιουργήσουν δικές τους ψηφιακές ακουστικές ξεναγήσεις και να τις πουλήσουν σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. 
Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει πάνω από 130 ξεναγήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία, κατακτώντας σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το επιχειρηματικό της μοντέλο και τη μεθοδολογία αξιοποίησης πολιτιστικού περιεχομένου. Σήμερα, ο Γιάννης είναι ο τεχνικός διευθυντής στην Clio Muse και μοιράζει τον ελεύθερο του χρόνο μεταξύ της οικογένειάς του και του Orange Grove Patras: μιας πρωτοβουλίας της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

29 Jan 2019

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"