Ομιλία του Δρ. Γεωργίου Μαγγίνη, Μέλους της Τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00, στην αίθουσα Συνεδρίων, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς), σας προσκαλούμε στη διάλεξη του Δρ. Γεωργίου Μαγγίνη, Μέλους της Τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, με θέμα «Ψηφιακές στρατηγικές για μουσεία, από το όραμα στην καθημερινότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των μουσειακών οργανισμών κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες ήταν καταιγιστικές. Η ψηφιακή επανάσταση στο ερευνητικό πεδίο, η ευρεία χρήση του διαδικτύου αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταμόρφωσαν όχι μόνο το 'πώς' αλλά και το 'γιατί' των μουσείων, διευρύνοντας το κοινό τους και παράλληλα θέτοντας καίρια ερωτήματα ως προς την αποστολή τους.

Ο Γεώργιος Μαγγίνης είναι διδάκτωρ αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη. Έχει διδάξει ιστορία της βυζαντινής, ισλαμικής και κινεζικής τέχνης στα Πανεπιστήμια Λονδίνου (SOAS, Courtauld Institute) και Εδιμβούργου. Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο κι έχει εργαστεί στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στην επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, καθώς και ως σύμβουλος ανάπτυξης μουσείων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και δύο βιβλία: Mount Sinai: A History of Travellers and Pilgrims (2016) και China Rediscovered: The Benaki Museum Collection of Chinese Ceramics (2016).

https://www.facebook.com/digital.culture.unipi/posts/447670875704695

21 Jun 2018

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"