Ομιλία με θέμα «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο: η ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση των Μνημείων και των Αρχαιολογικών Χώρων της χώρας»

Την Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 – 21:00 στην αίθουσα 108, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς),  προσκαλούμε τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής στη διάλεξη της κ. Χριστίνας Ρωμάνου, Αρχαιολόγος, και τουκ. Νικόλαου Συρρή,  Μηχανικός Πληροφορικής, Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τμήματος Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων και Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, ΥΠΠΟΑ., με θέμα «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο: η ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση των Μνημείων και των Αρχαιολογικών Χώρων της χώρας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του  ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το έργο «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο» φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη οργανωμένη, ενιαία, συστηματική και διαρκώς επικαιροποιούμενη ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση των Δημοσίων Ακινήτων που διαχειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων, χαρτογραφώντας το καθεστώς προστασίας τους που διέπει το σύνολο της επικράτειας.

15 May 2018

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"