Διάλεξη με θέμα «Ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες: Το κλειδί για την επανεγγραφή της ιστορίας;»

Την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00, στην αίθουσα 108, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς), σας προσκαλούμε στη διάλεξη του Τάρεκ Ελεμάμ, IT Manager της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ), με θέμα «Ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες: Το κλειδί για την επανεγγραφή της ιστορίας;», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
 
Στη διάλεξη αυτή θα παρουσιαστεί πρακτικά η μεταβολή της παραδοσιακής μελέτης των ανθρωπιστικών επιστημών με τη χρήση τεχνολογικών καινοτομιών. Μέσα από εφαρμογές της Αμερικάνικης Σχολής (παρουσίαση εργαλείων, τεχνικών, μεθόδων οργάνωσης, διάθεση πληροφορίας κ.α.) και της συμβολής αυτών στο έργο της, θα τεκμηριωθεί η αναγκαιότητα των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών.
 
Ο Τάρεκ Ελεμάμ είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου La Verne, California με Bachelor of Science in Computer Science και Computer Engineering, όπου και εκτέλεσε καθήκοντα Computer Supervisor κατά τα τρία τελευταία έτη σπουδών. Από το 1994 είναι διευθυντής πληροφορικής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Από το 1996 έως το 2010 υπήρξε παράλληλα σύμβουλος IT για το αρχαιολογικό ινστιτούτο της Νορβηγίας στην Αθήνα. ενώ το 2013 ήταν μέλος της επιτροπής διάσωσης της Λιβυκής Κληρονομιάς στην ψηφιακή εποχή (World Bank-UNESCO).

11 Jun 2018

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"