Η Έδρα UNESCO "Creative cities in Motion" συμμετέχει στην 5η Διεθνή εβδομάδα προσωπικού Erasmus +

Ο Καθηγητής Δημήτριος Δ. Βέργαδος, κάτοχος της Έδρας UNESCO "Creative Cities in Motion" και Διευθυντής του Εργαστηρίου "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες & Υπηρεσίες" του Πανεπιστημίου Πειραιώς, συμμετείχε ως ομιλητής στην 5η Διεθνή Εβδομάδα Προσωπικού Erasmus+: "ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ", η οποία διοργανώθηκε από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
 
Στην εισήγησή του, ο καθηγητής Δ.Δ. Βέργαδος παρουσίασε το αντικείμενο και την αποστολή της Έδρας UNESCO "Creative Cities in Motion: Urban Sustainable Mobility & Utilization of Cultural Resources", η οποία μεταξύ άλλων στοχεύει στην ενίσχυση της γνώσης και στην προώθηση της έρευνας γύρω από τις «έξυπνες» πόλεις και τους οικισμούς, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα με την παράλληλη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περι-αστικού περιβάλλοντος, που συναποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της μετεξέλιξης των δημιουργικών πόλεων και οικισμών στον 21ο αι. Η Έδρα εναρμονίζεται με τις βασικές προτεραιότητες του Προγράμματος Εδρών της UNESCO (UNESCO Chairs Programme), προωθώντας παράλληλα τη συνεργασία με την UNESCO και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Καθηγητής Δ.Δ. Βέργαδος τόνισε την εκπαιδευτική και συμβουλευτική  συνεισφορά της Έδρας, που εφάπτεται με τις αξίες και τους στόχους τόσο της UNESCO, όσο και της Ατζέντας των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (UN, Agenda 2030). Ανάμεσα στα υπό παρουσίαση θέματα, μοιράστηκε το σχέδιο δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που οραματίζεται και σχεδιάζει για το έτος 2023, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Έδρας για την προώθηση σημαντικών αλλαγών στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες της έδρας, καθώς και για ενημερώσεις σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις, παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι.

13 Jun 2023

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"