Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, Ομιλία του κ. Γρηγόρη Τσόλια, Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος, Τακτικό Μέλος ΑΠΔ, στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 - 21:00, προσκεκλημένος του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ο κ. Γρηγόρης Τσόλιας, Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος, Τακτικό Μέλος ΑΠΔ.
 
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ στο πλαίσιο του Μαθήματος «Πνευματική Ιδιοκτησία, Προσωπικά Δεδομένα και Ρυθμιστικά Θέματα» των κατευθύνσεων «Ψηφιακός Πολιτισμός», «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες».
 
Θέμα Ομιλίας: Το απόρρητο των Επικοινωνιών
 
Σύντομο Βιογραφικό
 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΛΙΑΣ, Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος, Τακτικό Μέλος ΑΠΔ
Διορίστηκε ως τακτικό μέλος το Νοέμβριο του 2021 για δεύτερη πλήρη θητεία, ενώ υπηρετούσε στην Αρχή ως αναπληρωματικό μέλος από τον Σεπτέμβριο του 2016, συμμετέχοντας στο Τμήμα και την Ολομέλεια της Αρχής.
 
Είναι Δικηγόρος – ΜΔ Ποινικών Επιστημών, Διδάκτωρ Νομικής, δικηγορεί ενεργά από το 1998 και εξειδικεύεται σε θέματα ποινικού δικαίου, προσωπικών δεδομένων και απορρήτου των επικοινωνιών. Εργάσθηκε κατά τα έτη 2005-2007 ως δικηγόρος στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).
 
Το 2010 έλαβε το βραβείο Τσιριμώκου της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες, σχόλια και άρθρα σε νομικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και ΜΜΕ ενώ είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής των περιοδικών ΔΙΤΕ και Ποινική Δικαιοσύνη.
 
Αποτελεί μέλος των Εxperts Groups GDPR και Data Retention της ΕE, μέλος του WG CDPC του Συμβουλίου της Ευρώπης “Artificial Intelligence & Criminal Law” και των Διαρκών Επιστημονικών Επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο δικαστικό σύστημα και για τα Προσωπικά Δεδομένα.
 
Έχει συμμετάσχει σε Ειδικές Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές για θέματα προσωπικών δεδομένων, απορρήτου των επικοινωνιών και ειδικών ποινικών νόμων.
 
#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings #διάλεξη

19 Dec 2023

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"