Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00, Ομιλία του κ. Mιχάλη Πετυχάκη, CTO, ORFIUM, στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Την Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00 - 21:00, προσκεκλημένος του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ο κ. Mιχάλης Πετυχάκης CTO, ORFIUM.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ στο πλαίσιο του Μαθήματος «Πνευματική Ιδιοκτησία, Προσωπικά Δεδομένα και Ρυθμιστικά Θέματα» των κατευθύνσεων «Ψηφιακός Πολιτισμός», «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες».

Θέμα Ομιλίας: "Πως μια startup τεχνολογική εταιρεία στον χώρο του πολιτισμού μπορεί να ευδοκιμήσει και ποια είναι τα βασικά ρυθμιστικά θέματα που αντιμετωπίζει στην πράξη"

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Πετυχάκης είναι ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας (CTO) της ORFIUM, του παγκόσμιου τεχνολογικού ηγέτη παροχής λύσεων λογισμικού, δεδομένων και αδειοδότησης στη βιομηχανία της μουσικής και της ψυχαγωγίας. Ως CTO της ORFIUM, διευθύνει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που, παρόλη την διεθνή δραστηριότητα της εταιρείας, εδράζει στην Ελλάδα και αποτελείται από περισσότερα από 220 άτομα, κυρίως  Επιστήμονες Δεδομένων, Προγραμματιστές Λογισμικού, Product Managers και Designers. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγράμματων σε θεματικές γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και τις μελλοντικές εκδόσεις του WWW και του Διαδικτύου. Τα τελευταία χρόνια, έχοντας εμπλακεί στην ανάπτυξη αρκετών start ups, μεταφέρει τη γνώση και τις εμπειρίες του ως σύμβουλος σε νεοφυείς εταιρείες. To 2021, η ORFIUM είχε τιμηθεί με το Βραβείο «Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς» του Elevate Greece για τα τεχνολογικά επιτεύγματά που άλλαξαν άρδην τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων προς όφελος των δημιουργών.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Αθηνών, όπου και έχει πραγματοποίησει εκτεταμένη Έρευνα στη Διασύνδεση Προγραμματισμού Εφαρμογών (APIs).

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings #διάλεξη

06 Mar 2024

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"