Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:15 - 21:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ομιλία του Δρ. Γεωργίου Μαγγίνη, Επιστημονικού Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη

Την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:15 - 21:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς), σας προσκαλούμε στην ομιλία του Δρ. Γεωργίου Μαγγίνη, Επιστημονικού Διευθυντή και Μέλους της Τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, στο πλαίσιο του μαθήματος “Διαχείριση και Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και Οργανισμών” της Κατεύθυνσης ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός’’ στο ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 


#digitalculture #benaki #benakimuseum #ανοικτή #διάλεξη

 

Θέμα Ομιλίας : “Ψηφιακές στρατηγικές για μουσεία, από το όραμα στην καθημερινότητα”


Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των μουσειακών οργανισμών κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες ήταν καταιγιστικές. Η ψηφιακή επανάσταση στο ερευνητικό πεδίο, η ευρεία χρήση του διαδικτύου αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταμόρφωσαν όχι μόνο το 'πώς' αλλά και το 'γιατί' των μουσείων, διευρύνοντας το κοινό τους και παράλληλα θέτοντας καίρια ερωτήματα ως προς την αποστολή τους.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιώργης Μαγγίνης (γεν. 1971) σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου / SOAS, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την Αγία Κορυφή του Όρους Σινά με υποτροφίες της Ελληνικής Αρχαιολογικής Επιτροπής Ηνωμένου Βασιλείου, του Ιδρύματος Λεβέντη και του Ιδρύματος Wingate. Από το 2001 έχει διδάξει ιστορία της βυζαντινής τέχνης (SOAS), της ισλαμικής τέχνης (SOAS, Ινστιτούτο Courtauld, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Ινστιτούτο Ισμαηλιτικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αγά Χαν, Βρετανικό Μουσείο, Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στο Κατάρ) και της κινεζικής τέχνης (Μουσείο Μπενάκη, SOAS). Είναι επίτιμος εταίρος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα, την Κύπρο και την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ως υπεύθυνος συλλογών και βιβλιοθήκης, στον καθεδρικό ναό Αγίας Σοφίας Λονδίνου ως υπεύθυνος αρχείου και επιμελητής μουσείου, στην επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων ως υπεύθυνος κειμένων, καθώς και σε μουσεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως σύμβουλος ανάπτυξης. Το 2013 ήταν Stanley J. Seeger Fellow στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα πάνω στην κυπριακή προϊστορία, την ισλαμική αρχιτεκτονική και τέχνη, τις σιναϊτικές σπουδές, την κινεζική κεραμική καθώς και την ελληνική και αρμενική διασπορά. Το 2016 εξέδωσε δύο βιβλία: Mount Sinai: A History of Travellers and Pilgrims(Λονδίνο) και China Rediscovered: The Benaki Museum Collection of Chinese Ceramics (Αθήνα και Λονδίνο).

 

25 Jun 2019

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"