Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:30, Ομιλία των κ.κ. Βασίλη Σκληρού και Οδυσσέα Αραπέλλη της Εταιρείας Hellenic Drones στο ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ & Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες»

photo

Την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:30, σας προσκαλούμε στην ομιλία των κ.κ. Βασίλη Σκληρού και Οδυσσέα Αραπέλλη της Εταιρείας Hellenic Drones με θέμα «Η χρήση των drones στηνσύγχρονη πραγματικότητα», στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, ΈξυπνεςΠόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε (από κινητό ή υπολογιστή) μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://meetingsemea2.webex.com/meetingsemea2/j.php?MTID=m990542f8e3adae80f062439f28bc83ad


#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings


Η χρήση των drones στην σύγχρονη πραγματικότητα : Θεωρείται ως μία από τις πιο καινοτόμες και πολυποίκιλες καινοτομίες του αιώνα, τα ΣμηΕΑ έχουνκαταφέρει να μπουν σε πολλά τμήματα της παγκόσμιας οικονομικής σφαίρας. Έχοντας χρήση σε τομείς που κυμαίνονται από την κινηματογραφική παραγωγή έως την καλλιέργεια και γεωργία ακριβείας, τα drones κατάφεραν να εισχωρήσουν σε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, σε εμπορικές και στρατιωτικές υπηρεσίες. Από τις γρήγορες παραδόσεις σε ώρα αιχμής έως τις επιθεωρήσεις αγωγών, από τον κινηματογράφο έως 3Δ μοντέλα, από την έρευνα και διάσωση έως τους χομπίστες, τα ΣμηΕΑ αποδεικνύονται εξαιρετικά ευεργετικά σε μέρη όπου ο άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει ή δεν είναι σε θέση να εκτελέσει με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο. Η αύξηση της αποδοτικότητας εργασίας και της παραγωγικότητας, η μείωση του φόρτου εργασίας και του κόστους παραγωγής, η βελτίωση της ακρίβειας καθώς και η επίλυση ζητημάτων ασφάλειας σε τεράστια κλίμακα είναι μερικά από τα υπέρ της χρήσης των ΣμηΕΑ. Το drone μετατρέπεται σε εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες (και όχι μόνο) , όμως η χρήση του απαιτεί γνώση, εμπειρία, σεβασμό, σύνεση και αεροπορική παιδεία. Με αυτά τα δεδομένα σχεδόν κάθε πτήση, με ή χωρίς κάμερα, αποκτά σοβαρούς περιορισμούς που ο χειριστής οφείλει εκ των προτέρων να γνωρίζει και κυρίως να συμμορφώνεται στους κανόνες που μιλούν κυρίως για ασφάλεια.

Ο κ. Βασίλης Σκληρός είναι απόφοιτος του Tμήματος Aεροπορικών Eπιστημών της Σχολής Ικάρων, χειριστής επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, Eλεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος εκπαίδευσης της Hellenic Drones.

Ο κ. Οδυσσέας Αραπέλλης είναι απόφοιτος του Tμήματος Aεροπορικών Eπιστημών της Σχολής Ικάρων, με ειδικότητα ως Ελεγκτής Αεράμυνας, με εμπειρία ως Ελεγκτής Αναχαιτίσεων. Χειριστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εκπαιδευτής της Hellenic Drones.

03 Jun 2020

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2025 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"