Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:30, Ομιλία του κ. Παντελή Πάνου, Γενικό Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ASCSA), στο Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:30 - 21:00, προσκεκλημένος του ΠΜΣ ‘’Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες’’, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ο Παντελής Πάνος,Γενικός Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ASCSA). Η ομιλία του Π. Πάνου θα πραγματοποιηθεί για τους φοιτητές του ΠΜΣ μέσω διαδικτύου, και στο πλαίσιο του μαθήματος «Διαχείριση και Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και Οργανισμών» της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός». #digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings #διάλεξη Η ASCSA ιδρύθηκε το 1881 και θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία κέντρα επιστημονικής έρευνας και διδασκαλίας στον κόσμο, αφιερωμένο στη μελέτη κάθε όψης του ελληνικού πολιτισμού της αρχαιότητας, αλλά και της σύγχρονης εποχής. Αποστολή της είναι να προωθεί τη μελέτη της ελληνικής φιλολογίας, ιστορίας και αρχαιολογίας, καθώς και να πραγματοποιεί ανασκαφές και έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων στην Ελλάδα. Ο κ. Παντελής Πάνος έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας BIEM AUSTRIA OIL του ομίλου Λαϊνόπουλου. Μεταξύ των εταιρειών που αντιπροσωπεύονται από την ΒΙΕΜ συμπεριλαμβάνονται οι: OMV λιπαντικά, EURO DAEWOO δομικά μηχανήματα, LISTA A.G. συστήματα αποθήκευσης, SIDES S.A. πυροσβεστικά οχήματα, URYU SEISAKI LTD. εργαλεία αέρος, MAHLE αεροσυμπιεστές και FILIPPINI γεννήτριες. Έχει επίσης υπάρξει Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Eurocopter- Mercedes-BenzUnimog, Εντεταλμένος Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΠΡΟΜΟΤ Ε.Ι. ΛΑΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, μηχανικός Χρονικού Προγραμματισμού και Κοστολόγησης Έργων της εταιρείας ΙΩΑΝΝΟΥ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΛΤΔ (γραφείο Αθηνών), υπεύθυνος Τμήματος Προγραμματισμού και Παρακολούθησης του Έργου της εταιρείας ΙΩΑΝΝΟΥ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΛΤΔ (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Αθηνά), καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στο έργο RABIGH INFRASTRUCTURE PROJECT της εταιρείας ΠΕΤΡΟΛΑ - RABIGH ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ. Οι σπουδές του κ. Παντελή Πάνου περιλαμβάνουν Προκαταρκτικό Πολυτεχνειακό Δίπλωμα και H.N.D. Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο Sunderland της Αγγλίας, αποφοίτηση από ετήσιο πρόγραμμα στην Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη, επίπεδο ΒSc Honours του Cranfield Institute of Technology, καθώς και Master of Science (M.Sc.) «Περιβάλλον και Εξοικονόμηση Ενέργειας» στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Cranfield Institute of Technology.

15 Jun 2021

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"