Πέμπτη, Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30 - 21:00, στην αίθουσα Συνεδρίων, Ομιλία της κ. Μαρίας Μπούρα, Director, Government & Industry Relationς and Innovation at Ericsson.

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT & Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες

 Ομιλία της κ. Μαρίας Μπούρα, Director, Government & Industry Relationς and Innovation at Ericsson, Βραβευμένη “Executive Woman of the Year”, INFO-COM Awards 2018, για την προσφορά της στον κλάδο των ΤΠΕ, με θέμα “5G, Digital Transformation and Women” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30 - 21:00, στην αίθουσα Συνεδρίων, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς), με αφορμή την ημέρα της 8ης Μαρτίου (Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας), σας προσκαλούμε στην ομιλία της της κ. Μαρίας Μπούρα, Director, Government & Industry Relationς and Innovation at Ericsson, Βραβευμένη “Executive Woman of the Year”, INFO-COM Awards 2018, για την προσφορά της στον κλάδο των ΤΠΕ, με θέμα “5G, Digital Transformation and Women” στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Aντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής Γρηγόριος Χονδροκούκης.

#digitalculture #smartcities #IoT #internetofthings

H Mαρία Μπούρα είναι Yπεύθυνη της Ericsson για τις Σχέσεις της εταιρείας με Κυβερνητικούς Αξιωματούχους, Ρυθμιστικές Αρχές & Κλαδικά Όργανα, και την Καινοτομία. Επιπροσθέτως έχει αρμοδιότητες Πωλήσεων προς τα Tμήματα Στρατηγικής και Μάρκετινγκ των παρόχων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ξεκίνησε την καριέρα της από την Έρευνα & Ανάπτυξη, και έκτοτε έχει καταλάβει ηγετικές θέσεις σε διάφορες λειτουργίες στον κλάδο των ΤΠΕ, συνήθως εξυπηρετώντας πολλαπλούς πελάτες και χώρες. Μιλάει 4 γλώσσες και έχει ζήσει και εργαστεί σε τέσσερις χώρες εκτός της Ελλάδας. Είναι διακεκριμένη ομιλήτρια και εκπροσωπεί την Ericsson συχνά σε συνέδρια και εκδηλώσεις εδώ και στο εξωτερικό. Στο παρελθόν εργάστηκε στην Intracom και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”. Είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικής (Πανεπιστήμιο Πατρών) καθώς και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στις Τηλεπικοινωνίες (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας).

Δραστηριοποιείται ενεργά για την προώθηση περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις αλλά και στο STEM – Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική & Μαθηματικά. Από τον Μάϊο του 2016 είναι συνιδρύτρια του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women Leadership Hub Association – WLH, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ του Τομέα ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών ΤΟΓΜΕ της ΕΕΔΕ.

Η Μαρία Μπούρα παθιάζεται επίσης με τις startups - είναι μία από τις experts στο Metavallon VC, κριτής στο MITEF και εκπροσωπεί την Ericsson στον hi-tech startup incubator του ΕΜΠ, Invent ICT. Της αρέσει η μουσική, ο χορός, το διάβασμα και η φύση. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι υπερήφανη μητέρα δύο αγοριών.

 

Π.Μ.Σ.: «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες»
http://www.cs.unipi.gr/dcsciot
Email: dcsciot@unipi.gr
https://www.facebook.com/dcsciot

07 Mar 2019

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"