Ομιλία του Δρ. Σταύρου Ι. Παπαπαναγιώτου, με θέμα «Δίκτυα Παροχής Περιεχομένου (Content Delivery Networks): Τρέχουσα κατάσταση και νέες προκλήσεις»

Ομιλία του Δρ. Σταύρου Ι. Παπαπαναγιώτου, με θέμα «Δίκτυα Παροχής Περιεχομένου (ContentDeliveryNetworks): Τρέχουσα κατάσταση και νέες προκλήσεις», στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 - 21:00, στην αίθουσα 004 (Ισόγειο), του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς), σας προσκαλούμε στην διάλεξη του Δρ. Σταύρου Παπαπαναγιώτου, με θέμα «Δίκτυα Παροχής Περιεχομένου (ContentDeliveryNetworks): Τρέχουσα κατάσταση και νέες προκλήσεις», στο πλαίσιο του μαθήματος «Υπολογιστική Νέφους, Δίκτυα Παροχής Περιεχομένου και Οχηματικές Τεχνολογίες»,  της κατεύθυνσης «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και της κατεύθυνσης «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες (IoT)» του ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ηδιάλεξηθαπεριλαμβάνειθέματα, όπως: CDN Definition, CDN Overview, CDN Architecture, CDN management, CDN Schemes, CDN Protocols, CDN vs Caches, CDN Revenue Sharing Model, Future of CDN;

Case Studies : AKAMAI, FASTLY, case study NETFLIX  CDN ARCHITECTURE - OPEN CONNECT;

ΙPTV - Social TV - ΟΤΤproviders - on line video models, εξατομικευμένεςυπηρεσίεςστοντομέατωνΟΤΤmedia and Future Trends.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δρ.  Σταύρος Ι. Παπαπαναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 26 Αυγούστου 1966.  Διαθέτει πάνω από 28 χρόνια εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης σε εταιρείες και οργανισμούς στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. 

Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Αθηνών  το 1984,  με βαθμό «Άριστα». Το επόμενο έτος εισήχθη στην Σχολή Ηλεκτρονικών & Μηχανικών Αυτομάτου Ελέγχου και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Westminster στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.  Αποφοίτησε  από το τμήμα Μηχανικών Αυτομάτου Ελέγχου και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το 1988 με βαθμό first class honours.  Την ίδια χρονιά , με υποτροφία εισήχθη στο Τμήμα Τεχνικών Λογισμικού για την βοήθεια των Υπολογιστών στην Μηχανική (Software Techniques for Computer Aided Engineering) στο Κολέγιο Αεροναυπηγικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Cranfield στο Bedford στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Παράλληλα δούλεψε σαν βοηθός ερευνητή στο ΝΑΤΟ (Army Personnel Research Establishment, UK) με αντικείμενο την σακαδική ανάλυση σήματος (saccadic signal analysis).  Την ίδια περίοδο δημοσίευσε και την εργασία του στο IEE (Msc Thesis).   To 1990, υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία με την ειδικότητα του βοηθού ερευνητή στην Ρόδο (95 ΠΑΠΕΑ) και στο Κέντρο Ερευνών Εθνικής Αμύνης (Κ.Ε.ΕΘ.Α.). Από τον Σεπτέμβριο του 1992, έως σήμερα ασχολείται  με έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει  θητεύσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε εταιρείες του Ιδιωτικού Τομέα, όπως :

•            1992 – 1994, Bull A.E.E. (Υπεύθυνος Έργων Πελατών – Υπεύθυνος εξειδικευμένων Έργων της NEC), 

•            1994 – 2000, ACE – Προηγμένες Εφαρμογές Α.Ε. (Υπεύθυνος Έργων Δημοσίου Τομέα- Εμπορικός Διευθυντής – Γενικός Διευθυντής), 

•            2000 – 2004 LANNET Επικοινωνίες Α.Ε. (Διευθυντής λειτουργιών – Γενικός Διευθυντής – Διευθύνων Σύμβουλος )

•            2001-2004 ΛΑΝΤΕΚ Επικοινωνίες Α.Ε. ( Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος),

•            2004 – 2006  Cosmoline – Cosmotelco (Διευθύνων Σύμβουλος),

•            NetFon A.E.E. (Διευθύνων Σύμβουλος),

•            ΚΒΙ Impulse  Satelite Com Α.Ε. (Διευθύνων Σύμβουλος),

•            MacTel – Σκοπιανός Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών (Εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.), 

•            Τ- Mobile Skopije – T- Mobile Κινητή Τηλεφωνία Σκοπίων (Εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.),

•            ΝetFon Skopije (Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.). 

•            2009- σήμερα,  Διαδικτυακές Επιχειρήσεις Ελλάδος ΕΠΕ (Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος)

Το 2006  έγινε δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.  Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής έχει εμπλακεί στις εργασίες του εργαστηρίου  Ευφυών Επικοινωνιών και δικτύων Ευρείας Ζώνης του Ε.Μ.Π. με συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά έργα στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Το 2013 έγινε διδάκτορας με βαθμό «Άριστα», της Σχολής ΗΜΜΗΥ του ΕΜΠ.  Το θέμα της διατριβής του ήταν: «Αρχιτεκτονικές και Αλγόριθμοι Πρόσβασης και παροχής υπηρεσιών πολυμέσων σε περιβάλλοντα διαδικτυακής τηλεόρασης».

Ο Δρ. Σταύρος Ι.  Παπαπαναγιώτου είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.)

 

14 Jan 2019

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"