Ομιλία της κ. Άντας Διάλλα, Αν. Καθηγήτριας Ευρωπαϊκής Ιστορίας Νεότερων και Μοντέρνων Χρόνων και Προέδρου του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 - 21:00, στην αίθουσα 108, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 80, Πειραιάς), σας προσκαλούμε στη διάλεξη της κ. Άντας Διάλλα, Αν. Καθηγήτριας Ευρωπαϊκής Ιστορίας Νεότερων και Μοντέρνων Χρόνων και Προέδρου του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης  της ΑΣΚΤ, με θέμα «Το 1821 στην ψηφιακή εποχή», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κατεύθυνσης «Ψηφιακός Πολιτισμός», του ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής», του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στη διάλεξη θα παρουσιαστεί το μεγάλο συνεργατικό, ερευνητικό πρόγραμμα που εκπονείται  από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και έχει τον τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ψηφιακό Αρχείο». Η προβληματική εντάσσεται στο πεδίο των λεγόμενων Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών που αρχίζουν πλέον να αναπτύσσονται και στη χώρα μας και που  κομίζουν νέες προκλήσεις στον ακαδημαϊκό και δημόσιο χώρο. Κεντρικό ερώτημα είναι οι προκλήσεις της ψηφιακής συνθήκης στον 21ο αιώνα, ιδίως αυτές που  σχετίζονται με τα ζητήματα των νέων τρόπων και μέσων παραγωγής και διακίνησης της γνώσης, καθώς και της πρόσβασης σε αυτήν.

Η Δρ. Άντα (Αντωνία) Διάλλα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και από τον Μάρτιο του 2017 Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος. Διδάσκει επίσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Εικαστικές Τέχνες” του Εικαστικού Τμήματος της ΑΣΚΤ καθώς και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεωρίας και Κριτικής της Τέχνης. Διδάσκει, ακόμη, Ευρωπαϊκή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Στο παρελθόν έχει διδάξει ιστορία της Ευρώπης, της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας κατά τον 19ο αιώνα στα Πανεπιστήμια της Κρήτης και της Θεσσαλίας. Από το 2004 έως το 2009 υπήρξε διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ιστορία της Ρωσίας και της Ευρώπης κατά τον 19ο και 20ο αιώνα (με έμφαση στην διεθνική ιστορία, την Αυτοκρατορία και τον Εθνικισμό), την ιστορία των Ανθρωπιστικών Επεμβάσεων και του Ανθρωπισμού κατά τον 19ο αιώνα και την Ιστορία της Ιστοριογραφίας.

02 Jun 2018

ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς 18534
tel: +30 2104142451 email: dcsciot@unipi.gr

© 2018-2024 Π.Μ.Σ. "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"